חשוב להכיר: סיפורו מעורר ההשראה של רפי אדרעי, אחד מגיבורי מלחמת העצמאות

מלחמת את יום העצמאות גבתה את חייהם של אלפי לוחמים אשר חירפו את נפשם למען המולדת. אחד מאותם לוחמים היה רפי ההדרה היא אשר הצליח בנחישות רבה להוביל ליצירה של שינוי חיובי גם בהירות צפת וגם בהיבט המדיני, וזאת בשל היותו לוחם אשר לקח חלק בשורה ארוכה של פעילויות למען המולדת והקמת המדינה היהודית,, עד אשר מצא את מותו בגיל צעיר כתוצאה מקליע אשר חד לעורפו, והרג אותו במקום. בסקירה המרתקת הבאה נציג לכם את סיפורו מעורר ההשראה של רפי אדרעי, אחד מגיבורי מלחמת יום העצמאות ומטובי בניה של העיר צפת.

רפי אדרעי – מהעיר צפת ללוחם אמיץ

רפי אדרעי נולד בעיר צפת למשפחה שורשית ומוכרת אשר חינכה אותו מגיל צעיר לעשייה חברתית. עם סיום לימודיו הוא הצטרף לתנועת הנוער העובד והלומד, ואף שימש בהמשך כמדריך ראשי בעיר בה נולד וגדל. במסגרת הזו הוא גם שימש כנוטר בעמק יזרעאל ואף לקח חלק בהדרכה של בני הנוער לחיי ההגנה כמפקד גדודי הנוער בעיר ואף כמפקד גדנ"ע בנפת תל חי. אהבתו והתשוקה שלו לעשייה את רפי אדרעי לבלוט מאוד בקרב חניכיו, כאשר נהג לומר להם לפני תחרויות בתחום הגנת היישוב "ראו שלא לבייש את צפת". בהמשך גם לקחת חלק מרכזי מאוד בהכנת הרובע היהודי לקראת מלחמת יום העצמאות.

בזמן שירותו הצבאי הוא הצליח לבלוט בתור מומחה להכנה של סליקים ואף כמפקד חוליה, כאשר שימש כמפקד כיתת העתודה שלקחה חלק בשורה ארוכה של פעילויות חשובות למען הגנת המולדת, כמו למשל הכנה של היישובים לקראת המלחמה. סיפור הגבורה שלו הגיע לידי ביטוי כאשר בעת המצור בעיר צפת שם שימש כמפקד כיתה נערץ. נוסף לכך, הוא סייע לכוחות הפלמ"ח לכבוש נקודות מפתח בעיר, ורק לאחר שחרור העיר ומונה להיות אחד מהאחראים על מחסני האויב, מתוקף היותו מומחה לסליקת נשק. ביולי 1948 הוא נהרג כתוצאה מהפגזה מצרית באזור משפטי חלוצה והובא לקבורה בבית הקברות הצבאי בראש העין.

 

 

בני המשפחה ממשיכים את סיפור המורשת באמצעות עמותה

בני משפחתו של רפי הדריי החליטו לא לתת לכאב להנחות אותם אלא לתעל אותו לכדי עשייה חברתית אשר מגיעה לידי ביטוי ההקמה של עמותת אחינועם. רפי אדרעי עמותת אחינועם ביחד עם אחיו משה אדרעי וכן איל אדרעי רואים בפעילות כחלק מרכזי ובלתי נפרד ממפעל חייהם, כחלק מהנצחה של סיפור המורשת של דוד המשפחה שראה בעשייה חברתית כמרכז חייו. על כן, החלו המייסדים לקדם שורה של תוכניות אשר כוללות בין היתר חלוקה של מחשבים חדשים או מחודשים בעבור משפחות הזקוקות לכך בזמן מגפת הקורונה, תוכנית קידום אישית המבוססת על בנייה של מעטפת ובנייה של תוכנית ליווי פרטנית בעבור צעירים הלומדים בתיכונים בפריפריה לצד שורה ארוכה של תוכניות שזוכות לגיבוי מלא מצד הרשויות.

לסיכום

רפי אדרעי היה לוחם אמיץ שנפל בזמן מלחמת יום העצמאות, אולם מותו בגיל צעיר לא עצר את בני משפחתו מלהמשיך את פעילות העשייה החברתית, הן באמצעות קידום של עמותה חברתית בשם עמותת אחינועם  והן בהקמה של בית יד לבנים הנקרא על שמו, והוקם בעיר צפת. בכך, ממשיך סיפור המורשת שלו לפעום עמוק בלב של בני המשפחה אבל גם החברים ובני העיר שמעריכים מאוד את מי שלחם למען הגנה על המולדת, עד אשר מצא את מותו בגיל 24 בלבד.

נגישות