מארחים בסטייל בט"ו בשבט: 4 מאכלים מטריפים ברוח חג האילנות

חג האילנות מתקרב בצעדי ענק, וזה הזמן להתכונן לקראת ארוחה מפנקת ביחד עם בני המשפחה והחברים. לרגל החג, זו ההזדמנות שלכם להפגין את הכישורים שלכם במטבח, באמצעות הגשה של מאכלים שיכולים להתאים באופן מושלם לרוח החג. בשביל לסייע לכם לארח בסטייל, להלן ארבעה מאכלים שיכולים לסגור לכם את הפינה של ההתלבטות, רגע לפני שהאורחים מגיעים. מוכנים? בואו נתחיל!

סלט בורגול חריף עם תמרים

סלט בורגול היא מנה פשוטה אבל מרשימה מאוד שכל אחד יכול להכין. בשביל להכין את הסלט מתחילים קודם בבישול של הבורגול, בהתאם להוראות מופיעות על גבי האריזה. לאחר שהתערובת מוכנה, מוסיפים הסלט פטרוזיליה קצוצה, בצל סגול וקוביות של תמר. בשביל להוסיף פיקנטית, הוסיפו לתערובת קוביות פלפל צ'ילי. המתיקות של התמרים תאזן את הטעמים מהצ'ילי ותיצור ניגוד טעמים משובח שיכול לככב על שולחן החג. מנהגי החג ט"ו בשבט כוללים בין היתר גם אכילה של פירות כמו למשל התמר, ועל כן בדרך נהדרת לשילוב של תמרים וסלט בארוחה.

קוסקוס תוניסאי

הקוסקוס נחשב לאחת מהמנות האהובות ביותר במטבח, ולא בכדי. התבשיל הזה יכול לככב אצלכם בשולחן החג, כאשר הגרסה התוניסאית היא גרסה משובחת שיכולה להתאים מאוד לט"ו בשבט. להכנת הקוסקוס, מבשלים את הקוסקוס על פי הוראת היצרן, ולאחר מכן מתבלים אותו ביחד עם ירקות כמו גזר, קישואים ותפוחי אדמה. לשילוב פירות יבשים מוסיפים לקוסקוס תערובת של צימוקים, משמשים ותמרים ומערבבים היטב. המתיקות של הפירות היבשים תשלים את הטעמים של הירקות ותוסיף נופך של מרקם למנה. לרוב, קוסקוס תוניסאי מוגש עם תוספת של בשר, אבל במידה ואתם מארחים אורחים טבעוניים או צמחוניים, אפשר לוותר ולהגיש את הקוסקוס עם פירות יבשים בלבד.

 

 

קדירת עוף עם פירות יבשים

קדירת עוף ביחד עם פירות יבשים היא מנה טעימה ומשביעה מאוד. על מנת  לשלב פירות יבשים בתבשיל, מניחים מסביב לנתח עוף שלם תערובת של חמוציות מיובשות, משמשים וצימוקים, ביחד עם רוטב המבוסס על דבש. מתיקות הפרי תשלים את הטעמים המלוחים של הקדירה ותספק איזון יפה למנה. כשמנה מוכנה, אפשר לפזר מעל שקדים או אגוזים, לתוספת טעמים וקראנץ' משובח. השילוב של תבשיל עוף עם פירות יבשים היא דרך פשוטה וטעימה לנצל את אווירת החג לטובת תבשיל שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים.

גרנולה עם פירות

גרנולה הוא קינוח מושלם לסיום הארוחה. מדובר במאכיל מטריף ברוח חג האילנות מאחר והוא כולל את הגרנולה שאותה אפשר להכין בקלות בבית, לצד פירות טריים  וכן פירות יבשים. אפשר לרכוש מראש גרנולה או להכין באופן עצמאי על ידי ערבוב של קמח, שמרים ומים, עד להתפחה. לאחר שיש לכם את הבלילה המוכנה, יוצקים אותה אל תוך מחבת, מכניסים לתנור למשך רבע שעה עד עשרים דקות ולאחר מכן מתחילים לשבור את הגרנולה לחתיכות גדולות. בהגשה אפשר להוסיף פירות יבשים שאתם אוהבים וכן פירות טריים קצוצים לטובת שדרוג הטעמים. אם אתם רוצים להשקיע עוד, אפשר להכין קצפת צמחית.

לסיכום

הסקירה אותה הצגנו לכם כאן מהווה הזדמנות נהדרת להשקיע בארוחה, וליצור חוויה קולינרית משובחת המבוססת בין היתר גם על מנהגי החג. זה הזמן שלכם לקבל השראה מהסקירה אותה הצגנו לכם כאן, כמו גם להיעזר באתרים מתמחים בתחום האוכל שיכולים לסייע לכם לאתר מתכונים משובחים שיסגרו לכם את הפינה, לטובת חגיגה קולינרית משובחת – אצלכם בבית. חג שמח!

נגישות